iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Roladki makaronowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki makaron stanowi idealną przekąskę, w sam raz na jeden kęs, farsz paprykowy powstał specjalnie dla mojego męża który lubi ostre smaki.

Roladki makaronowe

Składniki:

Roladki makaronowe

 

  • 1/2 opakowania makaronu cannelloni,
  • 10 szprotek,
  • 1/2 makreli,
  • 3 ogórki kiszone,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki majonezu,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1/3 papryczki chili.

Sposób przygotowania:

Roladki makaronowe
Jajka gotujemy na twardo, makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, ogórki kroimy w kostkę i odcedzamy. Paprykę kroimy w kostkę a papryczkę chili drobno siekamy. Ze szprotek, makreli usuwamy ości następnie miksujemy z obranymi jajkami na pastę, dodajemy majonez oraz sól, pieprz, dodajemy ogórki. Część odkładamy do miseczki i do niej dokładamy paprykę. Obydwoma farszami faszerujemy makaron i wstawiamy do lodówki.