Sposób przygotowania:
Rolada Pinacolada w chrupiącym cieście
Makaron lasagne gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Odcedzamy , okładamy rozdzielone do „podeschnięcia” , a następnie tworzymy prostokąt zakładając jeden płat lasagne na drugi. Obranego ananasa kroimy w drobną kosteczkę , dodajemy pokrojone mango, a następnie zalewamy malibu i posypujemy odrobiną cukru pudru. Przygotowane nadzienie nakładamy przez środek naszego ciasta makaronowego , zakładając boki do środka , tak by nadzienie nie wypłynęło , a następnie zwijamy roladkę. Jeśli obawiamy się , że roladka może się otworzyć przewiązujemy ją nicią , którą zdejmiemy zaraz po usmażeniu. Obtaczamy w rozbełtanym jajku , a następnie w wiórkach kokosowych wymieszanych z płatkami migdałów. Pozostawiamy na ok. 5 minut do „sklejenia”. Smażymy z każdej strony po kilka minut na rozgrzanym klarowanym maśle. Zarówno wiórki kokosowe jak i płatki migdałów muszę się ładnie zezłocic. Podajemy gorące obficie posypane cukrem pudrem. Świetnym dodatkiem może być tu również kleks bitej śmietany lub gałka lodów waniliowych. Pycha! Smacznego!
marietta