Sposób przygotowania:
Szynka rolowana z szynkowara
Wiadomo że szynkę kupujemy w kawałku . W domu myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem . Teraz kroimy w poprzek w jeden płat i rozbijamy tłuczkiem. Czosnek obieramy i ścieramy. Nacieramy szynkę sprasowanym czosnkiem i posypujemy przyprawami. peklosmaczek szeherezada i żelatyna wieprzowa , podstawowe składniki . Zwijam szynkę w rulon i wkładam ją do woreczka. Zostawiam na noc w lodówce. Następnego dnia wkładam mięsko z woreczkiem do szynkowara i zamykam. Pamiętajcie 1 cm od szynkowara nie mniej ni więcej woda musi zakrywać prawie szynkowar Gotuje 2 godziny na gazie tak aby nie gulgotała woda. Po 2 godzinach wyjmuje i studzę . Zimny szynkowar wkładam do lodówki i zostawiam na noc . Następnego dnia wyjmuje z szynkowara i woreczka. Moja rolowana szynka pięknie wygląda , rewelacyjnie smakuje i ma galaretkę to co uwielbiam