Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tą wyjątkową roladę, musisz koniecznie wypróbować. Bardzo mało pracy w przygotowaniu jak również mało składników z dodatkiem serka śmietanowego sama rozpływa się w ustach.

Roladki salami

Składniki:

Roladki salami

 

  • 20 dag plastrów salami
  • 1 serek śmietankowy
  • 4 duże rzodkiewki
  • 1/3 pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

Roladki salami

I

Roladki salami
przygotowanie salami do zrobienia rolady. ukłdamy plasterki obok siebie żeby lekko nachodziły na siebie.

1. Rozkładamy folię aluminiową, na której układamy plastry salami, tworząc prostokąt.

II

Roladki salami
przygotowanie masy z rzodkiewką szczypiorkiem oraz serkiem smietanowym.

2. Szczypiorek drobno siekamy a rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczach.
3. Warzywa łączymy serkiem i dokładnie mieszamy.
4. Serek z warzywami rozkładamy na całej powierzchni ułożonego prostokąta z salami.

III

Roladki salami
zwijanie rolady i owijanie w folię aluminową.

5. Następnie zwijamy roladę, owijamy folią i chłodzimy w lodówce dwie godziny.

IV

6. Po tym czasie kroimy w plasterki, układamy na półmisku i podajemy.
7. Gotowe.
8. Smacznego.