Sposób przygotowania:
Ślimaczki z tortilli z cukinią i szpinakiemETAP 1:
Cukinię myjemy, kroimy w niezbyt grube plasterki, posypujemy solą, pieprzem i oregano, polewamy oliwą. Cukinię grillujemy na patelni grillowej.
ETAP 2:
Szpinak myjemy, osuszamy.
Ogórek myjemy i kroimy w plasterki.
Na placku tortilli rozsmarowujemy warstwę serka kanapkowego, układamy liście szpinaku.
ETAP 3:
Na liściach szpinaku układamy plastry cukinii.
ETAP 4:
Następnie na tortilli układamy plasterki sera żółtego...
ETAP 5:
a na nich wędlinę, kiełki i plasterki ogórka.
Tortillę zwijamy. Przed pokrojeniem, proponuję dokładnie owinąć tortillę folią spożywczą i włożyć do lodówki. Następnie tortillę kroimy na ślimaczki za pomocą ostrego noża.