Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z papryką, pieczarkami i cebulkąPrzygotowanie warzyw:
 
Cebulę obrać, z papryki usunąć gniazda nasienne. Warzywa pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Smażenie warzyw:
 
Dodać pokrojone w kostkę, obrane wcześniej pieczarki. 
Doprawić solą i pieprzem, smażyć do odparowania płynu, od czasu do czasu mieszając (zajmie to mniej więcej 10 minut).
Przygotowanie mięsa:
 
Schab podzielić na 8 plastrów, rozbić cienko przez folię.
Doprawianie mięsa:
 
Każdy plaster z jednej strony natrzeć dokładnie majerankiem, z drugiej słodką papryką.
Faszerowanie roladek:
 
Od strony po której schab natarty jest majerankiem wyłożyć farsz.
Smażenie roladek:
 
Zwinąć roladkę, spiąć wykałaczkami i smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju po 7 minut z każdej strony na średnim ogniu.
Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Smacznego!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
gosiapiotrek23