VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 722]

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Schabowe w innej wersji. Wystarczy kilka składników, aby wyczarować tak pyszny obiad. Idealnie smakują z sosem, ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym.

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie

Składniki:

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z pieczarkami i cebulką w sosie
Schab dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem.

Cebulę i pieczarki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką.

Na każdym płacie mięsa układamy płasko farsz oraz kawałki sera feta. Zwijamy w rulon.

Mięso panierujemy w jaku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu.

Z reszty pozostałego farszu możemy przygotować sos. Na patelnię po smażeniu mięsa wlewamy ok. 300 ml wody. Dokładamy farsz i gotujemy. Zaciągamy mąką rozmieszaną w wodą. Polewamy roladki.