Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 656]

Jajecznica z kurkami i natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świeże kurki prosto z lasu, wiejskie jajka, do tego cebulka i natka pietruszki i mamy pyszne i szybkie jedzenie. Jajecznica z kurkami smakuje świetnie zawsze, a już szczególnie wtedy, gdy kurki z bierze się samodzielnie :)

Jajecznica z kurkami i natką pietruszki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajecznica z kurkami i natką pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica z kurkami i natką pietruszki

ETAP 1:

Jajecznica z kurkami i natką pietruszki
Na patelni smażymy na maśle cebulę i kurki

Cebulę kroimy w kostkę.

Przebrane i dokładnie umyte duże kurki kroimy na mniejsze kawałki, mniejsze grzyby zostawiamy w całości.

Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy na nim cebulę, lekko ją solimy, wrzucamy kurki i smażymy, aż kurki będą miękkie, a cała woda odparuje.

Przyprawiamy grzyby solą i pieprzem.

ETAP 2:

Jajecznica z kurkami i natką pietruszki
Na patelnię z cebulą i kurkami wlewamy jajka rozmącone z mlekiem

Jajka opłukujemy wodą, wbijamy do miseczki, rozmącamy, mieszamy z mlekiem.

Masę jajeczną wlewamy na patelnię z cebulą i kurkami, smażymy, aż jajecznica zetnie się do naszej ulubionej konsystencji.

Solimy, doprawiamy pieprzem.

ETAP 3:

Jajecznica z kurkami i natką pietruszki
Na koniec do jajecznicy dodajemy posiekaną natkę pietruszki

Na koniec do jajecznicy dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

Wykładamy na talerze.