Sposób przygotowania:
Jajecznica z kurkami i natką pietruszkiETAP 1:
Cebulę kroimy w kostkę.
Przebrane i dokładnie umyte duże kurki kroimy na mniejsze kawałki, mniejsze grzyby zostawiamy w całości.
Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy na nim cebulę, lekko ją solimy, wrzucamy kurki i smażymy, aż kurki będą miękkie, a cała woda odparuje.
Przyprawiamy grzyby solą i pieprzem.
ETAP 2:
Jajka opłukujemy wodą, wbijamy do miseczki, rozmącamy, mieszamy z mlekiem.
Masę jajeczną wlewamy na patelnię z cebulą i kurkami, smażymy, aż jajecznica zetnie się do naszej ulubionej konsystencji.
Solimy, doprawiamy pieprzem.
ETAP 3:
Na koniec do jajecznicy dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Wykładamy na talerze.