Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Roladki schabowe z żurawiną i twarożkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Roladki ze schabu z niebanalnym, lekko słodkim nadzieniem. Idealne na obiad, lub jako ciepła przekąska na imprezę. Na pewno zaskoczą gości.

Roladki schabowe z żurawiną i twarożkiem

Składniki:

Roladki schabowe z żurawiną i twarożkiem

 

  • 0,75 kg schabu bez kości
  • 8 łyżeczek twarożku ze szczypiorkiem
  • 230 g żurawiny w słoiczku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z żurawiną i twarożkiem
1. Schab podzielić na plastry (8 sztuk) i rozbić. Plastry z jednej strony posypać solą, z drugiej natrzeć pieprzem.

2. Schab od posolonej strony posmarować żurawiną. Następnie przy brzegu ułożyć łyżeczkę twarożku i zawinąć roladki.

3. Mięso ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Piec przez ok 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.