Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z zieloną niespodzianką
Kotlety schabowy rozbić dość cienko, a następnie oprószyć solą i pieprzem. Szpinak rozmrozić i chwilę dusić na patelni, aż woda odparuje. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do szpinaku. Śmietanę dodać do szpinaku, doprawić go do smaku solą ziołową oraz grubo zmielonym pieprzem i jeszcze chwilę całość podsmażyć, aby wszystkie smaki się połączyły. Gdy szpinak wystygnie rozsmarować porcję na środku każdego kotleta i zwijać w roladki spinając wykałaczkami. Roladki panierować najpierw w mące, później w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone roladki włożyć jeszcze do rozgrzanego piekarnika do 180 st na 15 min. Gotowe roladki podawać do obiadu z ziemniakami i dowolną surówką.