Sposób przygotowania:
Roladki warzywne w rukoli
1. 2 filety pojedyncze przeciąć na pół, rozbić na kotlety.
2. 20dkg ,, warzyw na patelnię '' poddusić ,dodać wegety i pieprzu do smaku.
3.Podduszone warzywa wyłożyć na kotlety i zrolować , przyprawić przyprawą do kurczaka i pieprzem.
4.Dusić na patelni na małym ogniu z odrobiną oleju,od czasu do czasu przekręcać.
5.Mix warzyw polać sosem winegret i wymieszać.
6.Podduszone roladki wyjąć na talerz , udekorować konfiturą z żurawiny , położyć sałatkę. Można dodać wędzone śliwki.
2. 20dkg ,, warzyw na patelnię '' poddusić ,dodać wegety i pieprzu do smaku.
3.Podduszone warzywa wyłożyć na kotlety i zrolować , przyprawić przyprawą do kurczaka i pieprzem.
4.Dusić na patelni na małym ogniu z odrobiną oleju,od czasu do czasu przekręcać.
5.Mix warzyw polać sosem winegret i wymieszać.
6.Podduszone roladki wyjąć na talerz , udekorować konfiturą z żurawiny , położyć sałatkę. Można dodać wędzone śliwki.
Kotlety
Filety przeciąć na pół i rozbić na kotlety.
Kotlety
Warzywa poddusić na patelni, przyprawić wegetą i pieprzem.
Kotlety
Miękkie warzywa wyjąć na kotlety i zrolować.
Kotlety
Zrolowane roladki oprószyć przyprawą do kurczaka i pieprzem. Dać na patelnie, dusić obracając ze wszystkich stron.
Sałatka
Sałatkę z rukolą wymieszać z sosem winegret.Gotowe wykładać na talerz. Udekorować konfiturą z żurawiny i suszonymi śliwkami.