Sposób przygotowania:
Roladki z bakłażana z fetą i pomidorem
Bakłażana myję dokładnie, osuszam i kroję wzdłuż na plastry, które oprószam solą z obydwu stron i odkładam na sitko, skrapiam sokiem z cytryny i pozostawiam na ok. 20 minut. Następnie plastry bakłażana opłukuję i osuszam. Patelnię grillową cienko smaruję oliwą. Na rozgrzanej patelni smażę plastry bakłażana obsypanego solą i pieprzem (czas smażenia wynosi ok. 2-3 minuty z każdej - do miękkości). Pomidora myję dokładnie i kroję w cząstki. Ser feta i Philadelpia rozgniatam widelcem na miseczce, dodaję posiekaną natkę. Usmażone plastry bakłażana kładę na deseczce, na każdy plaster nakładam kawałek pomidora i mniej więcej 1 łyżeczkę serowej masy, zawijam w rulonik i spinam każdy pakiecik wykałaczką. Roladki układam na półmisku. Skrapiam octem balsamicznym i od razu podaję.
zozolek
mycha