mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Roladki z bagietki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kolorowe, smaczne przekąski z bagietki, idealne na imprezę:)

Roladki z bagietki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki z bagietki

 

  • 1 długa bagietka
  • 250 g szynki w plasterkach
  • 250 g sera żółtego w plasterkach
  • 100 g serek śniadaniowy
  • 4-5 średnich ogórków konserwowych
  • papryka konserwowa

 

  • folia spożywcza

Sposób przygotowania:

Roladki z bagietki
Bagietkę przekrawam wzdłuż tak jak do hot-doga, rozkładam i ze środka wybieram trochę miąższu. W środku smaruję bułkę dokładnie topionym serkiem. Obkładam bułkę plastrami szynki i sera żółtego. Ogórki konserwowe kroję wzdłuż w ćwiartki, a paprykę konserwową w paski. Warzywa układam wzdłuż bagietki po środku. Bagietkę zawijam dość ściśle jak roladę i owijam mocno folią spożywczą. Wkładam do lodówki na całą noc. Przed podaniem odwijam bułkę z folii i kroję na kromki grubości około 1 cm.
Roladki z bagietki
Na bułce kładę plastry szynki, sera i pokrojone warzywa
Roladki z bagietki
Zawijam każdą bagietkę ściśle folią spożywczą i wstawiam do lodówki

Tagi:

sery ser szynka