iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Przekąski w śródziemnomorskim stylu

Roladki z bakłażana z fetą i śliwką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne roladki na imprezę ,piknik lub kolację

Roladki z bakłażana z fetą i śliwką

Składniki:

Roladki z bakłażana z fetą i śliwką

 

  • 1 szt bakłażan,
  • 6 szt śliwki węgierki,
  • 1/2 szt feta,
  • oliwa extra vergin,
  • Sól,
  • słonecznik łuskany
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Roladki z bakłażana z fetą i śliwką
Bakłażana myjemy suszymy i kroimy w plasterki .solimy i odstawiamy na 20 min . Płuczemy w wodzie ,suszymy papierowym ręcznikiem .Robimy to żeby pozbyć się goryczki . Następnie smażymy na patelni teflonowej lub grillowej z obu stron.studzimy .Ser feta dusimy widelcem .Smarujemy plastry bakłażana serem fetą wkładamy śliwki bez pestki i zawijamy w roladkę .Kropimy roladki oliwą i posypujemy prażonym łuskanym słonecznikiem .Ozdabiamy natką pietruszki