Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schabowe roladki z serem camembert i miętą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Schabowe roladki z serem camembert i miętą to moja propozycja na pyszne mięsko do obiadu. Polecam dla całej rodziny.

Schabowe roladki z serem camembert i miętą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schabowe roladki z serem camembert i miętą

 

  • 2 plastry schabu
  • 2 plastry sera camembert
  • kilka listków świeżej mięty
  • sól i pieprz
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki z serem camembert i miętą
Schab rozklepujemy, na każdym z kotletów układamy po kawałku sera camembert i po kilka listków świeżej mięty. Oprószamy solą i pieprzem do smaku, zwijamy w roladki.

Do miseczki wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i roztrzepujemy, do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą.

Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej ponownie w jaku i bułce tartej. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy do zarumienienia panierki roladki z wszystkich stron.

Roladki przekładamy do parowara i gotujemy przez 15 minut tuż przed podaniem.
Schabowe roladki z serem camembert i miętą
na rozklepanych kotletach układamy po kawałku sera
Schabowe roladki z serem camembert i miętą
następnie układamy po kilka listków mięty
Schabowe roladki z serem camembert i miętą
zwijamy kotlety z serem i miętą w roladki
Schabowe roladki z serem camembert i miętą
panierujemy roladki w jajku i bułce tartej
Schabowe roladki z serem camembert i miętą
roladki obsmażamy z wszystkich stron