Sposób przygotowania:
Schabowe roladki z serem camembert i miętą
Schab rozklepujemy, na każdym z kotletów układamy po kawałku sera camembert i po kilka listków świeżej mięty. Oprószamy solą i pieprzem do smaku, zwijamy w roladki.
Do miseczki wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i roztrzepujemy, do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą.
Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej ponownie w jaku i bułce tartej. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy do zarumienienia panierki roladki z wszystkich stron.
Roladki przekładamy do parowara i gotujemy przez 15 minut tuż przed podaniem.
Do miseczki wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem i roztrzepujemy, do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą.
Roladki panierujemy w jajku, bułce tartej ponownie w jaku i bułce tartej. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy do zarumienienia panierki roladki z wszystkich stron.
Roladki przekładamy do parowara i gotujemy przez 15 minut tuż przed podaniem.