Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z białą kiełbasą
Białą kapustę, włoszczyznę, kalafior, cukinię, ziemniaki drobno pokroić, zalać wodą, zagotować, wsypać ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową i gotować z 15 minut.
Do zupy włożyć białą surową kiełbasę i na mniejszym ogniu gotować z 20 minut, kiełbasę wyjąć i pokroić na plastry.
Do zupy wsypać paprykę ostrą, pieprz ziołowy, wlać groszek konserwowy z zalewą i krótko zagotować, wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Do zupy włożyć białą surową kiełbasę i na mniejszym ogniu gotować z 20 minut, kiełbasę wyjąć i pokroić na plastry.
Do zupy wsypać paprykę ostrą, pieprz ziołowy, wlać groszek konserwowy z zalewą i krótko zagotować, wsypać posiekaną natkę pietruszki.