Sposób przygotowania:
Roladki z kabanosem
1. Fileta myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, przekrawamy na dwa kotlety. Lekko rozbijamy i przekrawamy jeszcze na pół.
2. Liście pora sparzamy, osuszamy. Paprykę myjemy, kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kabanosy przekrawamy na pół.
3. Kotlety z jednej strony oprószamy solą oraz pieprzem. Z drugiem strony smarujemy musztardą, na brzegach układamy kabanosy, po kilka pasków papryki i piórka cebuli. Zwijamy w roladki przewiązujemy liśćmi pora. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zezłocą (ok 10 minut)
2. Liście pora sparzamy, osuszamy. Paprykę myjemy, kroimy w paski. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kabanosy przekrawamy na pół.
3. Kotlety z jednej strony oprószamy solą oraz pieprzem. Z drugiem strony smarujemy musztardą, na brzegach układamy kabanosy, po kilka pasków papryki i piórka cebuli. Zwijamy w roladki przewiązujemy liśćmi pora. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zezłocą (ok 10 minut)