Sposób przygotowania:
Roladki schaboweI
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Pietruszkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, warzywa dodaję do cebuli.
4. Następnie dodaję pokrojoną drobno paprykę, smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem, solą.
II
5. Farsz mieszam z majonezem oraz startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.
III
6. Farsz nakładam na każdy plaster mięsa.
IV
7. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
8. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
V
9. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
10. Smacznego.