Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z warzywami, pasujące niemal z każdym dodatkiem, a ich smak rozpływa się w ustach.

Roladki schabowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Roladki schabowe

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe

I

Roladki schabowe

1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Pietruszkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, warzywa dodaję do cebuli.
4. Następnie dodaję pokrojoną drobno paprykę, smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem, solą.

II

Roladki schabowe

5. Farsz mieszam z majonezem oraz startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem.

III

Roladki schabowe

6. Farsz nakładam na każdy plaster mięsa.

IV

Roladki schabowe

7. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
8. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

V

Roladki schabowe

9. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
10. Smacznego.