Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z pieczarkamiI
![Roladki schabowe z pieczarkami Roladki schabowe z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-schabowe-z-pieczarkami-595767.jpg)
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Pietruszkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, warzywa dodaję do cebuli.
4. Następnie dodaję pokrojone drobno pieczarki, smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem, solą oraz musztardą.
II
![Roladki schabowe z pieczarkami Roladki schabowe z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-schabowe-z-pieczarkami-595768.jpg)
5. Farsz nakładam na każdy plaster mięsa.
III
![Roladki schabowe z pieczarkami Roladki schabowe z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-schabowe-z-pieczarkami-595769.jpg)
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
7. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
IV
8. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
9. Smacznego.
Czekoladka 2