Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z pieczarkamiI
1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
3. Pietruszkę, marchew obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, warzywa dodaję do cebuli.
4. Następnie dodaję pokrojone drobno pieczarki, smażę około 10 minut, doprawiam pieprzem, solą oraz musztardą.
II
5. Farsz nakładam na każdy plaster mięsa.
III
6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
7. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
IV
8. Gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
9. Smacznego.
Czekoladka 2