cherrycola

cherrycola

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Roladki z kabanosem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie roladki z ciasta francuskiego z kabanosem i żółtym serem

Roladki z kabanosem i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z kabanosem i serem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 20 dag kabanosów (lub frankfurterek)
  • 10 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:

Roladki z kabanosem i serem
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania. Delikatnie rozwałkowujemy. Kroimy na kwadraty. Na każdym z kwadratów układamy ok. 1.5 cm kawałeczek sera i na to kawałeczek kabanoska. Zwijamy w roladki (tak jak na zdjęciu). Układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 15-20 minut. Smacznego!
Roladki z kabanosem i serem
Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy
Roladki z kabanosem i serem
Na kwadracikach układamy kabanosa oraz żółty ser
Roladki z kabanosem i serem
Ciasto zwijamy w takie oto roladki, wkładamy do piekarnika
Roladki z kabanosem i serem
Roladki pieczemy, aż nabiorą złotego koloru

Tagi:

sery ciasto ser