Sposób przygotowania:
Schabowe z kapustą kiszoną i grzybami
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym a następnie oprószamy solą,pieprzem i papryką w proszku,odstawiamy. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy około 20 min następnie studzimy,odcedzamy z wody i drobno siekamy. Grzyby myjemy i gotujemy około 10 min.Studzimy i odcedzamy z wody a następnie mielimy w maszynce lub bardzo drobno siekamy. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę a następnie dusimy na rozgrzanym oleju,następnie dodajemy grzyby i dusimy około 5-8 min mieszając co jakiś czas,następnie dodajemy drobno posiekaną kapustę,i podsmażamy około 10 min na średnim ogniu mieszając co jakiś czas.Doprawiamy solą,pieprzem i kucharkiem do smaku. Mięso rozbijamy młotkiem do mięsa ,nakładamy farsz z kapusty i zwijamy roladki. Gotowe roladki panierujemy w rozbitym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony,zmniejszamy ogień,przykrywamy patelnię i dusimy jeszcze około 5-7 min.Podajemy z ziemniaczkami. Smacznego :)