Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Roladki z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki nadziewane farszem z kapusty pekińskiej i czerwonej papryki

Roladki z kapustą pekińską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z kapustą pekińską

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kapustą pekińską
Filety myjemy , cienko rozbijamy i nacieramy przyprawami. Kapustę pekińską drobno kroimy, solimy i odstawiamy na ok 15 minut. Po tym czasie z kapusty odciskamy sok jaki się wytworzył, dodajemy natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę paprykę , majonez i doprawiamy. Całość dokładnie mieszamy. Na każdego filety nakładamy farsz, zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Każdą roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Roladki z kapustą pekińską
Filety myjemy cienko rozbijamy i nacieramy przyprawami
Roladki z kapustą pekińską
Do kapusty pekińskiej dodajemy natkę pietruszki pokrojoną w kostkę paprykę majonez i doprawiamy
Roladki z kapustą pekińską
Na każdego filety nakładamy farsz zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami
Roladki z kapustą pekińską
Każdą roladkę obtaczamy w jajku i bułce tartej Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony