iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Roladki z makrelą i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jest to bardzo smaczna przekąska. Zabieram takie roladki ze sobą do pracy, nie są trudno w wykonaniu.

Roladki z makrelą i ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z makrelą i ogórkiem

 

  • 3 placki tortilla,
  • 400 gramów serka śmietankowego,
  • łyżeczka chrzanu,
  • 2 łyżeczki majonezu,
  • kilka słupków ogórka świeżego,
  • 100 gramów wędzonego filetu z makreli,
  • 2 łyżki posiekanego szczypioru,
  • 20 zielonych oliwek,
  • szczypta soli,
  • 1/2 średniego pomidora.

Sposób przygotowania:

Roladki z makrelą i ogórkiem
Serek śmietankowy mieszamy z chrzanem, majonezem oraz szczyptą soli. Dodajemy szczypiorek. Placek tortilla smarujemy serkiem. Makrelę rozgniatamy widelcem i wykładamy na serek. Z pomidora wyjmujemy ziarna i kroimy w drobną kostkę. Oliwki siekamy. Posypujemy placki oliwkami i pomidorem. Na środku każdego placka układamy pasek ogórka i zwijamy. Zawijamy w folię aluminiową i chłodzimy. Następnie kroimy w porcje. 
Roladki z makrelą i ogórkiem
Gotowe składniki zmieszane razem ze szczypiorem
Roladki z makrelą i ogórkiem
Gotowym farszem smarujemy każdy placek tortilla
Roladki z makrelą i ogórkiem
Filety z makreli rozdrabniamy za pomocą widelca
Roladki z makrelą i ogórkiem
Po posmarowaniu farszem oraz wyłożeniu składników zwijamy