Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Roladki z papryki, szynki i sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Paprykę z szynką i serem podawać z pieczywem.

Roladki z papryki, szynki i sera

Składniki:

Roladki z papryki, szynki i sera

 

  • 3 papryki
  • 10 dag żółtego sera
  • 5 plasterków szynki
  • 2 serki topione
  • 2 łyżki szczypiorku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Roladki z papryki, szynki i sera
Paprykę wrzucić na chwilę do wrzącej wody, odcedzić, przelać zimną wodą, obrać ze skórki, pokroić wzdłuż każdą na 4 paski. Serek topiony wymieszać ze szczypiorkiem, przyprawić do smaku pieprzem. Na każdy pasek papryki położyć plasterek żółtego sera, pół plasterka szynki, posmarować serkiem topionym i zwinąć w rulon, spiąć wykałaczką i odłożyć do lodówki na 1 godzinę