milenka

milenka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Roladki z pasztetem i dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zwykła kanapka podana w inny, wykwintny sposób. Proste w przygotowaniu

Roladki z pasztetem i dodatkami

Składniki:

Roladki z pasztetem i dodatkami

 

  • 10 kromek chleba tostowego
  • po 1 opakowaniu pasztetu Drop z kaczki i z drobiu
  • 1 ogórek konserwowy
  • mała czerwona papryka
  • szczypiorek
  • rzeżucha

Sposób przygotowania:

Roladki z pasztetem i dodatkami
Od kromek chleba tostowego obcinamy skórki. Następnie każda kromkę rozwałkowujemy. Część smarujemy pasztetem z drobiu, resztę pasztetem z kaczki. Ogórka i paprykę kroimy w cienkie paseczki. Kładziemy na posmarowane pasztetem kromki. Zwijamy każdą kromkę w rulonik. Przewiązujemy szczypiorkiem. Inną propozycją podania jest posmarowanie takiej roladki z wierzchu jeszcze raz, cienko pasztetem i obtoczenie w kiełkach rzeżuchy,