Sposób przygotowania:
Roladki z pieczarkami
pierś z kurczaka cienko rozbijamy. soimy i pieprzymy z obu stron.
pieczarki kroimy w plastry u ikładamy na mięsie, ważne aby układac je poziomo, inaczej roladki się nie zwiną.
zwijamy i przekłuwamy wykałaczką lub związujemy nitką.
otaczamy roladki w roztrzepanym jajku nastepnie w bułce tartej.
smażymy na brązowy kolor.
podlewamy ciepłą wodą, przykrywamy i dusimy ok 5 minut- w tym czasie roladka dojdzie w środku.
Smacznego:)
pieczarki kroimy w plastry u ikładamy na mięsie, ważne aby układac je poziomo, inaczej roladki się nie zwiną.
zwijamy i przekłuwamy wykałaczką lub związujemy nitką.
otaczamy roladki w roztrzepanym jajku nastepnie w bułce tartej.
smażymy na brązowy kolor.
podlewamy ciepłą wodą, przykrywamy i dusimy ok 5 minut- w tym czasie roladka dojdzie w środku.
Smacznego:)