Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z marynowanymi pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z pieczarkami marynowanymi, pasujące niemal z każdym dodatkiem.

Roladki z marynowanymi pieczarkami

Składniki:

Roladki z marynowanymi pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki z marynowanymi pieczarkami

I

Roladki z marynowanymi pieczarkami
Przygotowanie mięsa oraz farszu do faszerowania roladek.

Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz pieprzem oraz solą.
Pieczarki kroisz w drobno, szczypiorek siekasz. Szczypiorek z pieczarkami łączysz ze serkami i rozkładasz na każdym kawałku mięsa.

II

Roladki z marynowanymi pieczarkami
Zwijanie roladek, panierowanie oraz smażenie.

3. Mięso zwijasz w roladki, panierujesz w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
4. Roladki smażysz z każdej strony na rozgrzanym oleju.

III

5. Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami i surówką
6. Smacznego.