Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Roladki z polędwicy w galarecie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo często na różne okazje przygotowuję takie roladki z szynką, tym razem postanowiłam zrobić mniejsze roladki z polędwicy w sosie chrzanowym. Roladki okazały się bardzo smaczne w sam raz na raz.

Roladki z polędwicy w galarecie

Składniki:

Roladki z polędwicy w galarecie

Na roladki

  • 14 - plastrów polędwicy z indyka
  • 75 g - serek śmietankowy typu almette
  • papryka konserwowa
  • chrzan ze słoika - 1,5 łyżki
  • 1 szkl bulionu
  • 1,5 łyżeczki żelatyny

Dodatkowo:

  • Dodatkowo:
  • paski marchewki
  • groszek konserwowy, natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Roladki z polędwicy w galarecie
Gorący bulion wymieszać z żelatyną, odstawić w chłodne miejsce do lekkiego stężenia.

Serek śmietankowy wymieszać z chrzanem.

Każdy plaster polędwicy ułożyć na desce, posmarować serkiem chrzanowym, ułożyć na serku paseczek papryki, zwinąć w rulon, układać na półmisku lub talerzu, udekorować marchewką, papryką i natką pietruszki.

Roladki zalać tężejącym bulionem, odstawić do lodówki.