katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki z szynki i jajko w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Jedzonko przygotowane na szybko. Roladki szynkowe i jajka zalane galaretą. Smaczne i kolorowe danie.

Roladki z szynki i jajko w galarecie

Składniki:

Roladki z szynki i jajko w galarecie

 

  • szynka gotowana 6 plastrów mniejszych
  • jajko ugotowane 2 szt
  • groszek konserwowy 4-5 łyżek

 

  • Farsz

 

 

  • Na galaretę

 

Sposób przygotowania:

Roladki z szynki i jajko w galarecie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. W gorącym bulionie rozprowadzamy żelatynę i odstawiamy do lekkiego stężenia. Ogórki i ugotowaną marchew kroimy w słupki albo kostkę. Por drobno siekamy.

Rozkładamy plastry szynki i na każdym robimy kleks z majonezu ,rozkładamy też przygotowany por i warzywa. Całość oprószamy solą i pieprzem. Każdy przygotowany plaster szynki zwijamy w roladkę.

Na przygotowany półmisek wykładamy groszek i zalewamy ok połową tężejącego bulionu. Układamy roladki i pokrojone jajko. Zalewamy resztą tężejącego bulionu.