Sposób przygotowania:
Roladki z szynki i jajko w galarecie
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na ćwiartki. W gorącym bulionie rozprowadzamy żelatynę i odstawiamy do lekkiego stężenia. Ogórki i ugotowaną marchew kroimy w słupki albo kostkę. Por drobno siekamy.
Rozkładamy plastry szynki i na każdym robimy kleks z majonezu ,rozkładamy też przygotowany por i warzywa. Całość oprószamy solą i pieprzem. Każdy przygotowany plaster szynki zwijamy w roladkę.
Na przygotowany półmisek wykładamy groszek i zalewamy ok połową tężejącego bulionu. Układamy roladki i pokrojone jajko. Zalewamy resztą tężejącego bulionu.
Rozkładamy plastry szynki i na każdym robimy kleks z majonezu ,rozkładamy też przygotowany por i warzywa. Całość oprószamy solą i pieprzem. Każdy przygotowany plaster szynki zwijamy w roladkę.
Na przygotowany półmisek wykładamy groszek i zalewamy ok połową tężejącego bulionu. Układamy roladki i pokrojone jajko. Zalewamy resztą tężejącego bulionu.