Habibi & Cats

Habibi & Cats

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 324]

Kruche ludziki parmezanowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niezwykle aromatyczne kruche ciasteczka serowe, idealne jako przekąska do piwka albo dodatek do sałatek czy zup zamiast pieczywa.

Kruche ludziki parmezanowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruche ludziki parmezanowe

 

Sposób przygotowania:

Kruche ludziki parmezanowe
Parmezan zetrzeć możliwie drobno i połączyć z pozostałymi składnikami - najwygodniej i najszybciej zagnieść ciasto z pomocą malaksera, miksując składniki do uzyskania jednolitej masy.

Gotowe ciasto podzielić na mniejsze porcje, owinąć w folię i schłodzić. Stopniowo wałkować porcje ciasta na lekko podsycanym mąką blacie, po czym foremkami wycinać ludziki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec w temp. 170-180*C z termoobiegiem przez 15 minut.
Kruche ludziki parmezanowe
Wszystkie składniki przełożyć do pojemnika malaksera.
Kruche ludziki parmezanowe
Miksować do uzyskania jednolitego ciasta.
Kruche ludziki parmezanowe
Schłodzone ciasto wałkować i wycinać ludziki.
Kruche ludziki parmezanowe
Gotowe ciasteczka układać na papierze do pieczenia.