Sposób przygotowania:
Kruche ludziki parmezanowe
Parmezan zetrzeć możliwie drobno i połączyć z pozostałymi składnikami - najwygodniej i najszybciej zagnieść ciasto z pomocą malaksera, miksując składniki do uzyskania jednolitej masy.
Gotowe ciasto podzielić na mniejsze porcje, owinąć w folię i schłodzić. Stopniowo wałkować porcje ciasta na lekko podsycanym mąką blacie, po czym foremkami wycinać ludziki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temp. 170-180*C z termoobiegiem przez 15 minut.
Gotowe ciasto podzielić na mniejsze porcje, owinąć w folię i schłodzić. Stopniowo wałkować porcje ciasta na lekko podsycanym mąką blacie, po czym foremkami wycinać ludziki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temp. 170-180*C z termoobiegiem przez 15 minut.
![Kruche ludziki parmezanowe Kruche ludziki parmezanowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-ludziki-parmezanowe-526776.jpg)
![Kruche ludziki parmezanowe Kruche ludziki parmezanowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-ludziki-parmezanowe-526777.jpg)
![Kruche ludziki parmezanowe Kruche ludziki parmezanowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-ludziki-parmezanowe-526779.jpg)
![Kruche ludziki parmezanowe Kruche ludziki parmezanowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-ludziki-parmezanowe-526780.jpg)