Sposób przygotowania:
Kruche ludziki parmezanowe
Parmezan zetrzeć możliwie drobno i połączyć z pozostałymi składnikami - najwygodniej i najszybciej zagnieść ciasto z pomocą malaksera, miksując składniki do uzyskania jednolitej masy.
Gotowe ciasto podzielić na mniejsze porcje, owinąć w folię i schłodzić. Stopniowo wałkować porcje ciasta na lekko podsycanym mąką blacie, po czym foremkami wycinać ludziki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temp. 170-180*C z termoobiegiem przez 15 minut.
Gotowe ciasto podzielić na mniejsze porcje, owinąć w folię i schłodzić. Stopniowo wałkować porcje ciasta na lekko podsycanym mąką blacie, po czym foremkami wycinać ludziki i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temp. 170-180*C z termoobiegiem przez 15 minut.