BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Jajka faszerowane nadzieniem serowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Faszerowane jajka to częsta przekąska w naszym domu, którą przygotowujemy na różne imprezy. Nadziewamy je różnym farszem np.grzybowym, rybnym czy serowym. Dzisiaj na przyjecie Andrzejkowe jajka przygotowałam z nadzieniem serowym.

Jajka faszerowane nadzieniem serowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane nadzieniem serowym

 

  • jajka ugotowane na twardo 10 szt,
  • twarożek naturalny delikatny 200 g,
  • śmietana gęsta 1 -2 łyżki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • ząbki czosnku 2,
  • papryka słodka 1 łyżeczka,
  • majonez 5 łyżek,
  • szczypiorek 1/2 pęczka,
  • Rada;
  • Gdyby żółtka były mocno jasne to możemy dodać szczyptę kurkumy dla koloru.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane nadzieniem serowym
Ugotowane na twardo jajka obrać, przekroić na połówki, wyjąć żółtka i włożyć je do miski.

Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać twarożek naturalny delikatny, gęstą śmietanę, wszystko wymieszać na gładką masę.

Do masy dodać zmiażdżone, roztarte z solą ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.

Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników,przełożyć do szprycy i wycisnąć masę do wydrążonych białek.

Jajka udekorować dodatkowo rozetką majonezu, posypać słodką papryką czerwoną oraz posiekanym szczypiorkiem.
Jajka faszerowane nadzieniem serowym
Jajka faszerowane nadzieniem serowym
Jajka faszerowane nadzieniem serowym