paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Roladki z pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka i smaczna przystawka w sosie pieczarkowym.

Roladki z pora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki z pora

 

  • Składniki:
  • 1-2 sztuki por (biała część),
  • kilka plastrów ser żółty (gouda),
  • kilka plastrów szynka,
  • 4-5 sztuk korniszony,
  • 1-2 łyżki majonez,
  • papryka słodka,
  • sos pieczarkowy do polania roladek

Sposób przygotowania:

Roladki z pora
Pora opłukać i pokroić na 6 cm kawałki. Delikatnie aby nie uszkodzić żadnej części wysuwamy poszczególne warstwy pora tak aby poswatały puste tubki. Kawałki pora dwukrotnie sparzyć wrzątkiem. Zalać pozostawić na 5 minut odlać wodę i ponownie sparzyć na 5 minut. Korniszony zetrzeć na tarce lub pokroić drobno w kosteczkę dodać majonez i wymieszać. Tubki pora wypełniać farszem z majonezu i korniszona. Następnie każdy kawałek pora zawinąć w szynkę i na szynkę zawinąć ser żółty. Posypać papryką Wstawić do nagrzanego piekarnika i jak ser zacznie się już cały topić wyjąć roladki., Przełożyć na talerz i polać sosem pieczarkowym ( ja zrobiłam taki z torebki).
Roladki z pora
Pora opłukać i pokroić na 6 cm kawałki. Delikatnie aby nie uszkodzić żadnej części wysuwamy poszczególne warstwy pora tak aby poswatały puste tubki. Kawałki pora dwukrotnie sparzyć wrzątkiem.
Roladki z pora
Korniszony zetrzeć na tarce lub pokroić drobno w kosteczkę dodać majonez i wymieszać.
Roladki z pora
Tubki pora wypełniać farszem z majonezu i korniszona.
Roladki z pora
Następnie każdy kawałek pora zawinąć w szynkę i na szynkę zawinąć ser żółty. Posypać papryką