Sposób przygotowania:
Roladki z sałaty i jajek
Rzodkiewki oczyszczamy, myjemy i osuszamy, następnie kroimy w plasterki, kilka plasterków odkładamy do dekoracji.
Jajka gotujemy na twardo , po ugotowaniu obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę.
Szczypiorek albo cebulkę siekamy.
Rozdrobnione składniki łączymy z musztardą , dwoma łyżkami majonezu,sosem sojowym a w razie potrzeby doprawiamy solą.
Liście sałaty umyć i osuszyć.
Na każdym liściu ułożyć porcję sałatki , zwinąć w roladkę.
Ozdobić pozostałymi plasterkami rzodkiewki i pozostałym majonezem.
Jajka gotujemy na twardo , po ugotowaniu obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę.
Szczypiorek albo cebulkę siekamy.
Rozdrobnione składniki łączymy z musztardą , dwoma łyżkami majonezu,sosem sojowym a w razie potrzeby doprawiamy solą.
Liście sałaty umyć i osuszyć.
Na każdym liściu ułożyć porcję sałatki , zwinąć w roladkę.
Ozdobić pozostałymi plasterkami rzodkiewki i pozostałym majonezem.
jagoda59
BozenaMatuszczyk