Sposób przygotowania:
Roladki schabowe o smaku wiśni i żurawinySchab wieprzowy myjemy i kroimy w 1 centymetrowe plastry, roztłukujemy każdy plaster doprawiając go porządnie przyprawami.
Aby nabrał słodkawego smaku, smarujemy schab serkiem z konkretnym smakiem. Na każdy plaster schabu kładziemy ser, sałatę i suszona żurawinę.
Zwijamy każdy plaster schabu w roladkę i pomagamy sobie nitką i związujemy, tak aby nam się nie rozwaliło w trakcie pieczenia.
Panierujemy każda roladkę w jajku i buce tartej a potem smażymy w tłuszczu w 140 stopniach. Pieczemy koło 15 minut w 140 stopniach. Można podać w całości lub w plasterkach.
Holly
lalunia
nie mam jak ci podać foto :) ale mam jak się zwija i wiąże :)
Magdalena88
lalunia
Zwija się jak roladkę , a potem jak baleron wiążesz nitką i dopiero w panierkę .
Marika-
lalunia
Polecam :) Smacznie będzie .