bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Roladki z szynki w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Bardzo smaczna przekąska, możemy ja przygotować na uroczystość rodzinną ,święta, nowy rok lub sylwestra.

Roladki z szynki w galarecie

Składniki:

Roladki z szynki w galarecie

 

  • 6 plasterków szynki

 

 

  • 2 jajka ugotowane na twardo

 

  • 2 łyżki chrzanu tartego

 

 

  • 0,5 litra bulionu warzywnego

 

 

  • Dekoracja:

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Roladki z szynki w galarecie
Obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło utrzeć z jajkami i chrzanem, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Plasterki szynki posmarować farszem i zwinąć. Półmisek wyłożyć listkami sałaty, ułożyć roladki. Wykonujemy dekorację z pomidora, ogórka i oliwek. Żelatynę zalać zimnym bulionem, resztę bulionu zagotować, zdjąć z ognia, rozpuścić żelatynę. Odstawić do stężenia. Galaretą zlać roladki ułożone na półmisku, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.