Sposób przygotowania:
Słodko - kwaśna kapusta czerwona do obiadu
Kapustę czerwoną obieramy z brzydkich wierzchnich liści, szatkujemy a następnie zalewamy wodą i gotujemy nie całkiem do miękkości. Do gotowania dodajemy liść laurowy kilka ziarenek ziela angielskiego oraz łyżkę masła.
Po ugotowaniu odlewamy wodę.
Do ugotowanej kapusty dodajemy sól i pieprz, drobno pokrojoną surową cebulę oraz ocet i cukier do smaku. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę, podsmażony boczek wędzony.
Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
W razie potrzeby kapustę doprawiamy przyprawą w płynie.
Kapusta ma mieć smak słodko - kwaśny.
Po ugotowaniu odlewamy wodę.
Do ugotowanej kapusty dodajemy sól i pieprz, drobno pokrojoną surową cebulę oraz ocet i cukier do smaku. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę, podsmażony boczek wędzony.
Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
W razie potrzeby kapustę doprawiamy przyprawą w płynie.
Kapusta ma mieć smak słodko - kwaśny.
gusia1000