katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Jajka z sosem majonezowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka z czymś tam z majonezem, z farszem czy w sosie to coś na szybko do przygotowania i do przegryzienia.

Jajka z sosem majonezowym Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Jajka z sosem majonezowym

 

  • szynka 4-5 plastrów
  • ogórek konserwowy 3-4 szt
  • majonez ok 2-3 łyżki
  • jogurt ok 1 łyżka
  • por kawałek
  • sól i pieprz
  • jajka ok 10 szt
  • marchew ugotowana posiekana 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Jajka z sosem majonezowym
Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą i obieramy.

Obrane jajka kroimy na połowy i oprószamy solą i pieprzem. Szynkę kroimy w drobną kostkę.

Drobno kroimy też por i ogórki. Wszystkie składniki łączymy majonezem i jogurtem, doprawiamy do smaku.

Przygotowanym sosem przykrywamy połówki jajek. Można obsypać szczypiorkiem.
Jajka z sosem majonezowym
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Jajka z sosem majonezowym
Obrane jajka kroimy na połowy i oprószamy solą i pieprzem.
Jajka z sosem majonezowym
Szynkę kroimy w drobniutką kosteczkę.
Jajka z sosem majonezowym
Drobniutko też kroimy ogórka i białą część pora.
Jajka z sosem majonezowym
Łączymy majonezem i jogurtem.
Jajka z sosem majonezowym
Sosem przykrywamy jajka.