Sposób przygotowania:
Roladki z szynką konserwową
Fileta kroimy wzdłuż na pół i rozbijamy mięso. Przyprawiamy solą i przyprawą do gyrosa, odstawiamy na bok.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, wrzucamy na patelnię i smażymy przez 5 minut. Przyprawiamy solą.
Na każdym filecie układamy plaster szynki konserwowej. Na szynce układamy po łyżce podsmażonych pieczarek.
Na koniec układamy po plastrze sera. Mięso zwijamy w roladkę, tak żeby cały farsz był w środku.
Roladki wkładamy na gorący olej na patelni i smażymy z każdej strony do lekkiego zrumienienia.
Gotowe podajemy jako dodatek np. do ziemniaków.
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, wrzucamy na patelnię i smażymy przez 5 minut. Przyprawiamy solą.
Na każdym filecie układamy plaster szynki konserwowej. Na szynce układamy po łyżce podsmażonych pieczarek.
Na koniec układamy po plastrze sera. Mięso zwijamy w roladkę, tak żeby cały farsz był w środku.
Roladki wkładamy na gorący olej na patelni i smażymy z każdej strony do lekkiego zrumienienia.
Gotowe podajemy jako dodatek np. do ziemniaków.