aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Roladki z szynką konserwową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do niedzielnego drugiego dania polecam roladki drobiowe z szynką konserwową i pieczarkami oraz roztopionym, ciągnącym się żółtym serem.

Roladki z szynką konserwową Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Roladki z szynką konserwową

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • 4 plastry szynki konserwowej
  • 4 plastry żółtego sera
  • sól
  • przyprawa do gyrosa
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z szynką konserwową
Fileta kroimy wzdłuż na pół i rozbijamy mięso. Przyprawiamy solą i przyprawą do gyrosa, odstawiamy na bok.

Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, wrzucamy na patelnię i smażymy przez 5 minut. Przyprawiamy solą.

Na każdym filecie układamy plaster szynki konserwowej. Na szynce układamy po łyżce podsmażonych pieczarek.

Na koniec układamy po plastrze sera. Mięso zwijamy w roladkę, tak żeby cały farsz był w środku.

Roladki wkładamy na gorący olej na patelni i smażymy z każdej strony do lekkiego zrumienienia.

Gotowe podajemy jako dodatek np. do ziemniaków.


Roladki z szynką konserwową
Na patelni smażymy obrane i pokrojone w plastry pieczarki.
Roladki z szynką konserwową
Na każdym filecie układamy po plasterku szynki.
Roladki z szynką konserwową
Następnie układamy po łyżce usmażonych pieczarek.
Roladki z szynką konserwową
Na koniec układamy plaster sera i zwijamy roladki.
Roladki z szynką konserwową
Smażymy je z każdej strony na rozgrzanym oleju.