eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Roladki Eli z młodej kapusty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Roladki z liści młodej kapusty,sera żółtego i szynki konserwowej. Wyszła pyszna przekąska która wszystkim smakowała.

Roladki Eli z młodej kapusty

Składniki:

Roladki Eli z młodej kapusty

kapusta

  • 3-4 zewnętrzne ciemne liście młodej kapusty
  • sól do smaku

dodatki

  • 12 plastrów szynki konserwowej
  • 20 plastrów żółtego sera
  • 8 patyków do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Roladki Eli z młodej kapusty

przygotowanie kapusty

Roladki Eli z młodej kapusty
Miękkie liście schłodzić zimną wodą i odsączyć.

Liście kapusty umyć i usunąć gruby nerw. W garnku zagotować osoloną wodę. Do wrzątku włożyć liście kapusty i gotować około 10 minut,żeby liście zmiękły. Miękkie liście schłodzić zimną wodą i odsączyć.

przygotowanie roladek

Roladki Eli z młodej kapusty
Na każdym liściu młodej kapusty rozłożyć po pięć plastrów sera żółtego.

Na każdym liściu młodej kapusty rozłożyć po pięć plastrów sera żółtego.

przygotowanie roladek

Roladki Eli z młodej kapusty
Na każdym liściu z serem położyć 3 plastry szynki konserwowej.

Na każdym liściu z serem położyć 3 plastry szynki konserwowej. Liście z nadzieniem ciasno zwinąć pokroić w dwu centymetrowe kawałki i na nadziać na patyki do szaszłyków. Smacznego!