Sposób przygotowania:
Roladki Eli z młodej kapustyprzygotowanie kapusty
Liście kapusty umyć i usunąć gruby nerw. W garnku zagotować osoloną wodę. Do wrzątku włożyć liście kapusty i gotować około 10 minut,żeby liście zmiękły. Miękkie liście schłodzić zimną wodą i odsączyć.
przygotowanie roladek
Na każdym liściu młodej kapusty rozłożyć po pięć plastrów sera żółtego.
przygotowanie roladek
Na każdym liściu z serem położyć 3 plastry szynki konserwowej. Liście z nadzieniem ciasno zwinąć pokroić w dwu centymetrowe kawałki i na nadziać na patyki do szaszłyków. Smacznego!
Holly
Magdalena88
redakcja
eli_555
Roladki były naprawdę smaczne. A zrobiłam je żeby nie wyrzucać tych ciemnych liści kapusty,które z reguły są twarde. Nie lubię gdy jedzenie się marnuje i staram się wszystko wykorzystać.