aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Zawijasy z szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne roladki z szynki...

Zawijasy z szynki

Składniki:

Zawijasy z szynki

 

  • ok. 15 plasterków szynko konserwowej
  • 8 jajek,
  • 5 łyżek majonezu,
  • oliwki zielone,
  • 1/4 opakowania żelatyny.

Sposób przygotowania:

Zawijasy z szynki
Plasterki szynki konserwowej przecinamy na pół. Jajka gotujemy na twardo, gdy ostygną obieramy ze skorupek. Kroimy je na ćwiartki. Każdą ćwiartkę jajka układamy na szynce, nakładamy majonez i zawijamy roladki. Układamy na blaszce. Żelatynę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu i zalewamy roladki. Odstawiamy do stężenia, dekorujemy oliwkami i cytryną.