Sposób przygotowania:
Rolady wołowe
Mięso oczyść, cienko rozbij. Oprósz solą i pieprzem.
Cebulę oczyść, pokrój w pół księżyce.
Ogórek przekrój na cztery słupki.
Na każdym płacie mięsa rozłóż plasterek wędzonego boczku, następnie połóż cebulę i po jednym słupku ogórka.
Zwiń w roladę, zepnij wykałaczką. Zarumień na rozgrzanym oleju.
Podlej jedną szklanką wody. Duś do miękkości ok 60minut.
Sos zagęść zawiesiną z wody i mąki.
Cebulę oczyść, pokrój w pół księżyce.
Ogórek przekrój na cztery słupki.
Na każdym płacie mięsa rozłóż plasterek wędzonego boczku, następnie połóż cebulę i po jednym słupku ogórka.
Zwiń w roladę, zepnij wykałaczką. Zarumień na rozgrzanym oleju.
Podlej jedną szklanką wody. Duś do miękkości ok 60minut.
Sos zagęść zawiesiną z wody i mąki.