Sposób przygotowania:
Rolada pomidorowa
W misie miksera umieścić żółtka, dodać gorącą wodę i miksować 2 minuty. Następnie dodać przecier pomidorowy, paprykę słodką, oregano, sól, pieprz, czosnek, olej oraz ser. Całość zmiksować. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać do pomidorowej mieszanki, wymieszać szpatułką. Wylać na formę z piekarnik wyłożoną papierem, piec 15 minut w temperaturze 170 stopni.
Suchą ściereczkę rozłożyć na blacie, na ściereczkę wyłożyć roladę, papierem do góry, zdjąć papier i jeszcze gorącą zawinąć.
Po ostygnięciu posmarować serkiem wymieszanym ze śmietaną, ułożyć szynkę i paprykę, zwinąć. Podawać schłodzoną.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli, dodać do pomidorowej mieszanki, wymieszać szpatułką. Wylać na formę z piekarnik wyłożoną papierem, piec 15 minut w temperaturze 170 stopni.
Suchą ściereczkę rozłożyć na blacie, na ściereczkę wyłożyć roladę, papierem do góry, zdjąć papier i jeszcze gorącą zawinąć.
Po ostygnięciu posmarować serkiem wymieszanym ze śmietaną, ułożyć szynkę i paprykę, zwinąć. Podawać schłodzoną.