Sposób przygotowania:
Rolmopsy z buraczkami
Buraka ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody wraz ze skórką, a po wystudzeniu obierz go i pokrój w cieniutkie plastry.
Obraną cebule pokrój w piórka a marynowane warzywa w słupki. Płat śledzia ułóż na desce skórą do dołu a wierzch posmaruj musztardą.
Na śledzia wyłóż plasterek ugotowanego buraka, kilka piórek cebuli i pokrojone w słupki warzywa, całość zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką.
Gotowe rolmopsy podawaj z marynowanymi grzybkami i olejem rzepakowym.
Obraną cebule pokrój w piórka a marynowane warzywa w słupki. Płat śledzia ułóż na desce skórą do dołu a wierzch posmaruj musztardą.
Na śledzia wyłóż plasterek ugotowanego buraka, kilka piórek cebuli i pokrojone w słupki warzywa, całość zwiń w rulonik i zepnij wykałaczką.
Gotowe rolmopsy podawaj z marynowanymi grzybkami i olejem rzepakowym.