Sposób przygotowania:
Rolmopsy z cebulką i ogórkiem
Z octu, wody, cukru, ziela angielskiego i listka laurowego przygotować zalewę, przestudzić.
Cebulę obrać i pokroić na pół krążki, ułożyć na sicie i przelać ją wrzątkiem, ostudzić.
Ogórki pokroić wzdłuż na 4.
Odmoczone filety ułożyć na desce, skórą do dołu, każdy płat posmarować musztardą, ułożyć na nich cebulę i ogórka, następnie zwijamy każdy filet w ciasny rulon i spinamy wykałaczkami.
Ruloniki układamy w naczyniu i zalewamy zalewą, Naczynie przykrywamy i wstawiamy na 4 dni do lodówki.
Cebulę obrać i pokroić na pół krążki, ułożyć na sicie i przelać ją wrzątkiem, ostudzić.
Ogórki pokroić wzdłuż na 4.
Odmoczone filety ułożyć na desce, skórą do dołu, każdy płat posmarować musztardą, ułożyć na nich cebulę i ogórka, następnie zwijamy każdy filet w ciasny rulon i spinamy wykałaczkami.
Ruloniki układamy w naczyniu i zalewamy zalewą, Naczynie przykrywamy i wstawiamy na 4 dni do lodówki.