Sposób przygotowania:
Zawijane śledzie
Płaty ze śledzia osuszyć ręcznikiem papierowym.Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w paski. Ser żółty pokroić w grube słupki. Szczypior umyć osuszyć , pokroić na szerokość płatów śledziowych.
Płaty śledzia posmarować cienko majonezem. Na każdym płacie śledzia ułożyć po 2 paski czerwonej papryki, 1 pasek żółtej papryki, słupek sera żółtego, szczypior.Oprószyć do smaku solą oraz pieprzem cytrynowym. Zwinąć w rulony.
Płaty śledzia posmarować cienko majonezem. Na każdym płacie śledzia ułożyć po 2 paski czerwonej papryki, 1 pasek żółtej papryki, słupek sera żółtego, szczypior.Oprószyć do smaku solą oraz pieprzem cytrynowym. Zwinąć w rulony.
LauraLaura