Sposób przygotowania:
Pierogi z fasolą mung
Fasolę mung zalać zimną wodą i odstawić na 8 godzin, albo na całą noc. Następnie odlać wodę, a zalać nową. Gotować pod przykryciem około 20 minut. Ostudzić.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Ostudzić i dodać z olejem do fasoli. Dodać również pokrojoną natkę pietruszki i lubczyku. Zblendować razem. Dodać sos sojowy, przyprawy i wymieszać dokładnie. Z podanych składników zagnieść ciasto na pierogi. Można pominąć szpinak. Skleić kolejno pierogi, nakładając po łyżce nadzienia na każde kółko ciasta.
Gotować porcjami w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Ostudzić i dodać z olejem do fasoli. Dodać również pokrojoną natkę pietruszki i lubczyku. Zblendować razem. Dodać sos sojowy, przyprawy i wymieszać dokładnie. Z podanych składników zagnieść ciasto na pierogi. Można pominąć szpinak. Skleić kolejno pierogi, nakładając po łyżce nadzienia na każde kółko ciasta.
Gotować porcjami w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.