BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 843]

Rolmopsy z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam smaczne rolmopsy bez zalewy octowej tylko polane octem i odstawione na 24 godziny w chłodne miejsce . Rolmopsy bardzo fajnie sprawdzają się na świątecznym stole.

Rolmopsy z papryką Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Rolmopsy z papryką

 

Sposób przygotowania:

Rolmopsy z papryką
Filety śledziowe matiasy moczymy w mleku około 1 godziny, następnie lekko osuszamy .

Paprykę czerwoną po usunięciu gniazd nasiennych i umyciu kroimy w paski , to samo robimy z ogórkiem kiszonym , natomiast cebule po obraniu kroimy w plastry.

Każdy płat matiasa oprószmy lekko pieprzem na każdym płacie układamy po plasterku cebuli , pasku ogórka i papryki.

Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami.

Tak przygotowane rolmopsy wkładamy do wiekszego słoika , polewamy octem i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godzin.

Przed podaniem skrapiamy cytryną.
Rolmopsy z papryką
Filety śledziowe moczymy w mleku około 1 godziny
Rolmopsy z papryką
ryke ,cebule oraz ogórki kroimy w paski a cebule w plastry
Rolmopsy z papryką
Na każdym płacie filetu układamy papryke cebule oraz ogórek lekko oprószamy pieprzem
Rolmopsy z papryką
Śledzie ciasno zwijamy w rulon i spinamy wykałaczkami
Rolmopsy z papryką
Gotowe rolmopsy układamy w słoiku i odkładamy na 24 godziny w chłodne miejsce
Rolmopsy z papryką
Rolmopsy po 24 godzinach
Rolmopsy z papryką
Gotowe rolmopsy do podania