Sposób przygotowania:
Rolmopsy z papryką
Filety śledziowe matiasy moczymy w mleku około 1 godziny, następnie lekko osuszamy .
Paprykę czerwoną po usunięciu gniazd nasiennych i umyciu kroimy w paski , to samo robimy z ogórkiem kiszonym , natomiast cebule po obraniu kroimy w plastry.
Każdy płat matiasa oprószmy lekko pieprzem na każdym płacie układamy po plasterku cebuli , pasku ogórka i papryki.
Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami.
Tak przygotowane rolmopsy wkładamy do wiekszego słoika , polewamy octem i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godzin.
Przed podaniem skrapiamy cytryną.
Paprykę czerwoną po usunięciu gniazd nasiennych i umyciu kroimy w paski , to samo robimy z ogórkiem kiszonym , natomiast cebule po obraniu kroimy w plastry.
Każdy płat matiasa oprószmy lekko pieprzem na każdym płacie układamy po plasterku cebuli , pasku ogórka i papryki.
Zwijamy ciasno w rulon i spinamy wykałaczkami.
Tak przygotowane rolmopsy wkładamy do wiekszego słoika , polewamy octem i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godzin.
Przed podaniem skrapiamy cytryną.
gusia1000