Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Rybę jeśli trzeba rozmrażamy, osuszamy i kroimy na kawałki. Oprószamy pieprzem i troszkę solą. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce albo mące i smażymy na rumiano.
Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy i szklimy na oleju. Dodajemy marchew, pietruszkę i przyprawy. Podlewamy wodą i dusimy często mieszając. Gdy warzywa zaczną mięknąć doprawiamy przyprawami i koncentratem do smaku.
Na spód naczynia wykładamy warzywa i kładziemy rybę, przykrywamy warzywami i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwa powinny być warzywa.
Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy i szklimy na oleju. Dodajemy marchew, pietruszkę i przyprawy. Podlewamy wodą i dusimy często mieszając. Gdy warzywa zaczną mięknąć doprawiamy przyprawami i koncentratem do smaku.
Na spód naczynia wykładamy warzywa i kładziemy rybę, przykrywamy warzywami i tak do wyczerpania składników. Ostatnią warstwa powinny być warzywa.