Sposób przygotowania:
Tartinki na bagietce
Półbagietkę kroimy ukośnie na na kawałki. Sałatę myjemy i osuszamy a następnie rwiemy na małe kawałki.
Z plastra melona za pomocą obieraczki wycinamy cienkie plasterki. Pomidor kroimy w cząsteczki.
Każdy kawałek bułki smarujemy cienko pasztetem, następnie układamy po kawałku sałaty, pomidora i zawiniętego melona.
Resztę melona zwijamy razem i układamy na środku talerza. Na koniec układamy po kawałku szczypiorku i delikatnie solimy.
Z plastra melona za pomocą obieraczki wycinamy cienkie plasterki. Pomidor kroimy w cząsteczki.
Każdy kawałek bułki smarujemy cienko pasztetem, następnie układamy po kawałku sałaty, pomidora i zawiniętego melona.
Resztę melona zwijamy razem i układamy na środku talerza. Na koniec układamy po kawałku szczypiorku i delikatnie solimy.