Michaś1916

Michaś1916

Kucharz
[Przepisów: 13]

Romby czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Romby można polać także sosem czekoladowym (gotowe w tubkach), można zastosować także do farszu owoce np. wiśnie, truskawki.

Romby czekoladowe

Składniki:

Romby czekoladowe

 

  • Mąka pszenna 1 kg
  • Mleko 1l
  • Woda 0,75l
  • Woda gazowana 0.25l
  • Jajka 4 szt.
  • Czekolada gorzka tabliczka
  • Brzoskwinie w syropie 1 op.
  • Mięta 1 op.
  • Twaróg 1 kg
  • Cukier wanilinowy 1 op.

Sposób przygotowania:

Romby czekoladowe
Na początku robimy ciasto naleśnikowe ( dodajemy wodę gazowaną by ciasto było pulchniejsze) i do owego ciasta ścieramy 3/4 tabliczki czekolady. Na patelni smażymy naleśniki. W międzyczasie szykujemy nadzienie: twaróg mieszamy z cukrem-można też dodać trochę startej czekolady. Na usmażone naleśniki nakładamy ser i zawijamy naleśnika w rulon, odcinamy końcówki, następnie kroimy go w poprzek na kształt romba. Układamy ładnie na talerzu, obok kładziemy brzoskwinie, wszystko posypujemy starta czekoladą. Dekorujemy miętą. SMACZNEGO ;]